La Chișinău a avut loc Forumul național „Justiție pentru toți. Agenda 2030”
Social 27 februarie 2020, 20:47 | 1356

Participanții la Forumul naţional „Justiţie pentru toţi - Agenda 2030”, care s-a desfășurat la Chișinău, s-au pronunțat pentru asigurarea unei justiţii echitabile, până în 2030. Experții cred că în Republica Moldova va fi justiție independentă doar când politicienii nu vor interveni, iar judecătorii își vor face munca onest.

La Forumul naţional „Justiţie pentru toţi - Agenda 2030” au fost invitate și persoane care au avut funcții în guvernele precedente sau au activat în instanțe. Unul dintre aceștia este Nicolae Eșanu, fost ministru adjunct al Justiției, actualul consilier al prim-ministrului Ion Chicu.

În opinia judecătorului Victor Micu, cei mai mulți dintre colegii săi sunt onești și corecți.

Scopul acestui eveniment este elaborarea unui document de viziune pe termen lung, în care se vor regăsi barierele actuale și recomandările pentru instituțiile din domeniu pentru asigurarea unei justiții echitabile și realizarea, până în 2030, a indicatorilor de dezvoltare durabilă relevanți sectorului de justiție. Această activitate este realizată de organizația nonguvernamentală INVENTO, cu contribuția poporului american, Departamentului de Stat, prin intermediul Fundației Freedom House, și cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și al Suediei. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie