Locuitorii capitalei sunt revoltaţi de facturile mari pentru căldura primită în ianuarie
Social 13 februarie 2020, 21:04 | 1425

Mai mulți locuitori ai Chișinăului, care primesc căldură de la „Termoelectrica”, spun că facturile pentru luna ianuarie sunt exagerate. Ei afirmă că sunt nevoiți să plătească mai mult decât pentru luna decembrie a anului trecut, când vremea a fost mai rece. Pe de altă parte, furnizorul de energie termică declară că beneficiarii ar trebui să se uite mai atent la perioada de facturare, care este mai mare decât de obicei.

Oamenii care stăteau la coadă la oficiile poștale ca să plătească factura pentru căldură ne-au spus că suma este mai mare cu 300 - 400 de lei față de luna trecută. Toți erau nemulțumiți, dar pensionarii au spus că sunt afectați cel mai mult.

Tinerii s-au arătat la fel de nemulțumiți de prețurile pentru căldură, iar unii au făcut haz de necaz.

Pe de altă parte, reprezentanții „Termoelectrica” anunță că, de fapt, facturile pentru încălzire în luna ianuarie sunt în medie cu 12 la sută mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor „Termoelectrica”, pentru ianuarie, proprietarii apartamentelor cu suprafața de până la 50 de metri pătrați trebuie să achite pentru căldură, în medie, aproximativ 850 de lei. Pentru locuințele care au între 50 și 100 de metri pătrați se va plăti în jur de 1.300 de lei, iar pentru cele cu o suprafață mai mare de 100 de metri pătrați - aproximativ 1.650 de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie