Image-Description
Platforma DA cere anularea actelor privind Arena sportivă: Va permite majorarea pachetului alimentar la școli și grădinițe
Politic 18 iulie 2018, 13:30 | 3052

Opinia publică a reținut cu siguranță multiplele scandaluri legate de calitatea proastă a alimentelor livrate instituțiilor de învățământ și de licitațiile trucate în domeniul achizițiilor publice. De remarcat că până în prezent nicio persoana nu a fost trasă la răspundere pentru aceste ilegalități. Declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei de organizată de Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Recent Guvernul Plahotniuc - Filip a anunțat majorarea, începând cu 1 septembrie, a cheltuielilor pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe cu tocmai... 2 lei. Pentru acest gest „generos” cu tentă electorală Guvernul va aloca 51 de milioane de lei. În context, vă amintim că doar pentru finanțarea lucrărilor de construcție a Arenei sportive, inclusiv a obiectelor de agrement adiacente în comuna Stăuceni, regimul preconizează să aloce 200 de milioane de lei și să sacrifice un teren de circa 70 de hectare cu valoare de piață de aproximativ 50 de milioane de euro, aproximativ un miliard de lei! Constatăm că această afacere a lui Plahotniuc, sprijinită de vasalul său, Dodon, deja a adus un prejudiciu bugetului de stat în valoare de peste 90 de milioane de lei, iar în perspectivă va depăși un miliard de lei”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Totodată, reprezentanţii Platformei DA au reamintim că „timp de patru ani regimul mafiot nu s-a grăbit să recupereze niciun leu din miliardele însușite în urma devalizării sistemului bancar”.

„Acest lucru a fost menționat și în ultima Rezoluție a Parlamentului European din 5 iulie, care a constituit o sentință dură pentru uzurpatorul puterii de stat în Moldova și anturajul său toxic. Să nu uităm că în loc să investigheze crima cunoscută în toată lumea ca furtul secolului, guvernarea a obligat populația Moldovei să întoarcă banii furați în sumă dublă. Astfel, doar pe parcursul acestui an contribuabilii din țara noastră sunt obligați la plata de 810 milioane de lei, pentru a acoperi banii furați de Plahotniuc şi acoliții săi”, a adăugat Andrei Năstase.

„Peste un miliard de lei din bugetul de stat urmează a fi cheltuiți nejustificat pentru construcția Arenei sportive, pe fundalul unei majorări umilitoare a alocărilor pentru copiii care sunt viitorul Moldovei. Calcule simple arată că această sumă exorbitantă este suficientă pentru majorarea pachetului alimentar la școli și grădinițe cu 40 de lei pentru fiecare copil”, au mai declarat reprezentanţii Platformei DA.

În context, Platforma DA cere oprirea politicii genocidului social din țară implementată de guvernarea actuală, cu un cinism inimaginabil. Totodată, în cadrul conferinţei de presă s-a mai solicitat:

1. Anularea tuturor actelor normative privind alocarea terenului și mijloacelor bugetare pentru construcția complexului Arena Sportivă;

2. Anularea Legii privind recuperarea de la populația Republicii Moldova a miliardelor furate de Plahotniuc şi complicii săi;

3. Conectarea reală a serviciilor speciale ale țărilor civilizate la ancheta jafului secolului și recuperarea banilor furați;

4. Majorarea substanțială a cheltuielilor pentru alimentația suficienta a copiilor în școli și în grădinițe.

„Menționăm că suntem conștienți de eventuala inacțiune a regimului oligarhic în urma acestei declarații și venim cu un angajament ferm să realizăm revendicările enunțate imediat după preluarea puterii”, punctează membrii DA.

Opinia ta contează. Comentează!