I-ar fi falsificat votul
Politic 20 martie 2018, 20:18 | 5080

Un consilier din comuna Trușeni, municipiul Chișinău, declară că votul său de aprobare a bugetului Primăriei a fost falsificat. Valeriu Tudor susține că, deși s-a abținut de la vot, în raportul final, cele 11 voturi „pentru” s-au transformat în 12, exact câte au fost necesare pentru aprobarea noului buget al localității. Consilierul a depus și o plângere la Procuratura Generală, de unde încă așteaptă un răspuns. În replică, primarul satului spune că Valeriu Tudor a votat pro, dar apoi... s-a răzgândit.

Consilierul Valeriu Tudor spune că în timpul ședinței nu a fost de acord cu modificările propuse de către membrii Consiliului și în semn de protest a părăsit sala, ca mai târziu să afle că bugetul a fost aprobat, iar votul lui a devenit de aur, adică decisiv.

Din imaginile video de la ședința Consiliului local, care a avut loc pe data de 15 decembrie trecut, se vede clar cum din cei 23 de consilieri, doar 11 au votat pentru aprobarea noului buget. Voturi insuficiente.

Pentru ca bugetul de 14 milioane de lei să fie aprobat, erau necesare cel puțin 12 voturi din totalul de 23. Primarul comunei Trușeni susține însă că cel de-al 12-lea vot s-a obținut legal.

Consilierul Valeriu Tudor a scris o petiție la Cancelaria de Stat, dar a primit răspuns că totul s-a făcut legal. Funcționarul a depus o plângere la Procuratura Generală. Purtătoarea de cuvânt a instituției, Maria Vieru, ne-a spus că cererea a fost trimisă spre examinare și în scurt timp procurorii vor constata dacă fapta întrunește elementele infracțiunii. 

Opinia ta contează. Comentează!