Klaus Iohannis a demis-o pe șefa DNA
Externe 9 iulie 2018, 17:20 | 1330

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de demitere a șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, în conformitate cu hotărârea Curții Constituționale. La rândul său, Kovesi i-a îndemnat pe cetățenii români să nu abandoneze lupta împotriva corupției, întrucât fenomenul poate fi învins. Interimatul șefiei DNA va fi asigurat de către procurorul și fostul consilier al lui Kovesi, Anca Jurma.

Iohannis a transmis prin purtătorul său de cuvânt că o demite pe șefa DNA, invocând respectarea hotărârii Curții Constituționale. Liderul de la Cotroceni a mai transmis că lupta împotriva corupției din România nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel, ci trebuie să continue.

Anunțul preșdintelui survine în contextul în care coaliţia de guvernare PSD-ALDE îl amenința cu suspendarea, pe motiv că ar încălca Constituţia pentru că nu respecta decizia CCR de revocare din fruntea DNA a Laurei Codruța Kovesi. Însoțită de colegi, aceasta le-a cerut cetățenilor să nu abandoneze lupta împotriva corupției.

Laura Codruţa Kovesi s-a aflat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție din 2013, timp în care a fost considerată eroină atât de poporul român, cât și de Occident și admirată pentru rezultatele obținute în lupta împotriva elitei corupte din România. Sub conducerea sa, DNA a devenit un organism puternic, care a adus în fața justiției înalți demnitari pentru infracțiuni de corupție.

Opinia ta contează. Comentează!