Image-Description
Scene morbide în China: Autoritățile, filmate cum distrug sicrie şi dezgroapă cadavre
Externe 3 august 2018, 09:00 | 3514

Oficialii din sud-estul Chinei au distrus mii de sicrie, unele dintre ele fiind dezgropate, după ce au interzis persoanelor din provincia Jianxi să mai îngroape persoanele decedate, optându-se pentru varianta incinerării, scrie The Telegraph, potrivit News.ro.

Politica prin care se interzice îngroparea morţilor în provincia Jianxi a fost introdusă acum şase luni după ce autorităţile au ajuns la concluzia că era folosit prea mult teren pentru îngroparea persoanelor decedate.

În ultima săptămână autorităţile au înăsprit măsurile pentru a se asigura că politica este implementată iar acest lucru a cauzat reacţii adverse de-a lungul Chinei.

Videoclipuri şi fotografii arată cum oficialii iau sicriele din casele sătenilor - care îşi folosesc economiile de o viaţă pentru a-şi achiziţiona coşciuge scumpe - le adună într-un singur loc şi apoi le distrug. De asemenea, oficialii au înlăturat forţat protestatarii care stăteau înăuntrul propriilor sicrie pentru a le proteja.

Dovada de respect faţă de cei decedaţi este un element important în China, o ţară în mare parte laică, mai ales în zone rurale precum Jianxi. Familiile se întâlnesc des la mormântul celor decedaţi şi ard bani falşi sau telefoane mobil, crezând că le vor fi utile celor decedaţi, în viaţa de apoi.

În urma criticilor, autorităţile locale din provincia Jianxi, care şi-a propus ca toate persoanele decedate să fie incinerate începând cu septembrie, au comunicat că implementarea legii va fi făcută cu mai mult respect.

Opinia ta contează. Comentează!