Explozie în Arabia Saudită
Externe 11 octombrie 2019, 16:06 | 1101

Incident cu numeroase semne de întrebare în apropierea unui port din Arabia Saudită. Un petrolier iranian a fost lovit de două rachete, iar în urma exploziei s-a produs o scurgere de petrol în Marea Roșie. Amănunte aflați în cele ce urmează.

ARABIA SAUDITĂ Potrivit presei iraniene, petrolierul a fost vizat de două rachete în timp ce se afla la aproximativ 100 de kilometri de portul Jeddah, din Arabia Saudită. Nava, deţinută de Compania Naţională de Petrol din Iran, a suferit daune majore, iar o parte din petrolul pe care îl avea la bord a ajuns în Marea Roșie. Autoritățile de la Teheran au denunțat imediat un atac terorist și au demarat o anchetă. Arabia Saudită nu a comentat încă incidentul.

MAREA BRITANIE Activiștii pentru mediu din cadrul Mișcării „Extinction Rebellion” au protestat în fața sediului central al BBC din Londra. Manifestanții le-au cerut jurnaliștilor să le spună telespectatorilor adevărul despre gravitatea consecințelor schimbărilor climatice. Între timp, un alt grup de protestatari a dat peste cap traficul aerian de pe Aeroportul City din capitala britanică. Câțiva activiști au urcat pe acoperișul terminalului și de acolo pe câteva avioane gata de decolare. Zeci de polițiști au intervenit, iar manifestanții au fost reținuți.

CHINA Trei oameni au murit, iar doi au fost grav răniți după ce un pod s-a prăbușit din senin într-un oraș din estul Chinei. Trei mașini au fost prinse sub bucățile imense de beton, iar zeci de echipe de salvatori au intervenit pentru a căuta eventuale victime. Autoritățile locale au deschis o anchetă, iar primele concluzii arată că podul a cedat după ce un camion supraîncărcat a traversat construcția, deși nu avea voie în zonă din cauza tonajului excesiv. 

Opinia ta contează. Comentează!