Image-Description
Firmele private, înlăturate de la paza instituțiilor de stat
Social 25 septembrie 2019, 16:07 | 1445

Instituțiile publice vor trece în paza Ministerului de Interne, iar firmele private nu vor mai fi contractate pentru servicii de pază statulu, conform unui proiect semnat de ministrul de Interne, Andrei Năstase, aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

„Prin acest proiect ne propunem să mai dezmembrăm o schemă de corupție folosită de regimul oligarhic. Foarte multe instituții de stat erau păzite de firmele lui Plahotniuc sau de oamenii săi. Aceste contracte erau atribuite într-un mod dubios. Despre modul în care au fost păzite aceste instituții am putut să simțim pe pielea proprie”, a subliniat în acest context premierul Maia Sandu.

Amendamentele ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2010, după expirarea contractelor de achiziții valabile pe parcursul anului curent.

Menționăm că două întreprinderi private dintre cele peste o sută care prestează servicii de pază și detectiv în Republica Moldova au câștigat de mai mulți ani licitații avantajoase pentru asigurarea pazei instituțiilor de stat, se arată într-o investigație publicată de Anticorupție.md.

Jurnaliștii de investigație au onstatat că una dintre firme, Argus-S, aparține unei compnanii off-shore, afiliată fostului lider al PD, Vladimir Plahotniuc, iar cealaltă este a unui fost polițist, care ar avea legături cu autoritatea criminală Vladimir Moscalciuc, alias Makena.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie