Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un centru de refugiați din sectorul Botanica al capitalei
Social 4 iulie 2022, 19:41 | 830

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un centru de refugiați din sectorul Botanica al capitalei. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției sănătate, Boris Gâlcă. 12 copii refugiați au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

BORIS GÂLCĂ, șeful Direcției sănătate: "La ziua de astăzi Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru Copii, care rămâne unicul spital de profil la nivel național republican pentru internarea și tratamentul copiilor cu această infecție, la acest spital a fost activată deja a doua secție, care este plină. Se pare că vom avea nevoie de spații suplimentare."

La Maternitatea municipală nr.2 a crescut numărul pacientelor gravide infectate cu noul coronavirus.

BORIS GÂLCĂ, șeful Direcției sănătate: "Maternitatea nr.2 continuă să interneze pacientele suspecte sau confirmate cu COVID-19, observăm la fel o creștere. Au fost internate nouă gravide suspecte la infecția COVID, 11 sunt confirmate. Această maternitate internează gravide din toată țară."

Deși în capitală rata de vaccinare anti-COVID este cea mai mare din Moldova - de 50% - rămâne a fi scăzută rata de imunizare cu doza booster. Numai 23% dintre persoanele vaccinate cu prima și a doua doză și-au administrat doza booster anti-COVID, a menționat șeful Direcției sănătate a Primăriei Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie