Proteste violente în Liban
Externe 16 ianuarie 2020, 15:44 | 805

Noi proteste violente au izbucnit în capitala Libanului, Beirut. Zeci de oameni au fost răniți, după ce forţele de securitate au dispersat mulțimea, care cere schimbarea clasei politice. Urmează detalii.

LIBAN

Violențele au izbucnit după ce mai mulţi protestatari au aruncat cu pietre şi obiecte pirotehnice în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene. 45 de persoane au fost rănite. Printre răniţi este şi un jurnalist al agenţiei Reuters. Manifestanții sunt nemulţumiţi că, după ce premierul țării şi-a anunţat demisia în octombrie, clasa politică nu a reuşit să ajungă la un acord privind formarea unui nou guvern şi nici să prezinte un plan privind redresarea economiei ţării. În aceste condiţii, moneda naţională s-a devalorizat puternic, iar prețurile au crescut substanțial.

STATELE UNITE

Camera Reprezentanților a trimis Senatului dosarul de acuzare împotriva lui Donald Trump. Procesul de destituire a preşedintelui, al treilea din istoria Statelor Unite, urmează să înceapă marţi. Liderul de la Casa Albă va trebui să răspundă celor două capete de acuzare, abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului, din cauza încercărilor sale de a convinge Ucraina să deschidă o anchetă asupra lui Joe Biden, potenţialul său rival în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

VATICAN

Decizie istorică la Vatican. Papa a numit prima femeie într-un rol de conducere în cadrul Bisericii Catolice. Este vorba despre Francesca Di Giovanni, care va ocupa poziția de avocat al Vaticanului și va gestiona relațiile dintre stat și alte entități. Francesca Di Giovanni lucrează în cadrul Vaticanului de 27 de ani. 

Opinia ta contează. Comentează!