300 de voluntari îi ajută pe asistenții sociali din capitală să viziteze persoanele social-vulnerabile
Social 25 martie 2020, 19:57 | 766

Pe timp de pandemie, s-au solidarizat cu cei care nu pot ieși din casă. Este vorba despre un grup de voluntari care împreună cu mai mulți angajați ai Direcției generale asistenţă socială și sănătate din Chișinău le dau o mână de ajutor bătrânilor sau persoanelor țintuite la pat. Cei nevoiași îi pot suna la așa-numita "linie verde", deschisă de Primăria capitalei.

Astfel primesc comanda voluntarii de la linia verde. Mai apoi, ei merg la magazin sau farmacie pentru a cumpăra cele necesare.

Potrivit șefei Direcției generale asistenţă socială și sănătate din Chișinău, cei nai mulți dintre oamenii care telefonează la linia verde au nevoie de produse alimentare și medicamente. Sunt însă și persoane care fac abuz, nefiind din categoria nevoiașilor, adaugă Tatiana Bucearschi.

Dificultăți întâmpină și la capitolul protecția angajaților, susține șefa Direcției generale asistenţă socială și sănătate a capitalei.

Cei 170 de lucrători sociali și 90 de asistenți comunitari din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate sunt ajutați de aproximativ 300 de persoane care fac voluntariat. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie