Ilan Șor trebuie să dezmintă public afirmațiile potrivit cărora, Maia Sandu a primit bani în plic
Social 21 ianuarie 2021, 15:21 | 919

Maia Sandu a câștigat astăzi, în prima instanță, procesul intentat împotriva liderului Partidului „Șor” pentru minciună și defăimare. Ilan Șor trebuie să dezmintă public afirmațiile sale, potrivit cărora Maia Sandu a primit bani în plic și să îi achite acesteia despăgubiri de 50 de mii de lei. Decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, este cu drept de atac.

Instanța a constatat că afirmațiile postate de către Ilan Șor pe facebook în 2018, precum că Maia Sandu ar fi fost plătită lunar de către fostul lider PLDM, Vlad Filat, sunt false și defăimătoare. ”E doar una dintre minciunile folosite de oponenții mei politici în încercarea de a opri venirea la putere a unor politicieni, care lucrează pentru popor”, a comentat Maia Sandu. Potrivit judecătorilor, Ilan Șor este obligat să dezmintă pe aceiași rețea de socializare declarațiile făcute anterior. Referindu-se la decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, Maia Sandu a subliniat că banii, pe care îi va primi de la Ilan Șor drept despăgubite vor ajunge la persoane dezavantajate.

DECLARAȚIILE MAIEI SANDU: "Dacă decizia primei instanțe va fi păstrată, Ilan Șor va trebui să-mi plătească despăgubiri de 50.000 de lei. Voi dona acești bani unor familii nevoiașe. Sunt banii cetățenilor."

A reacționat Maia Sandu pe Telegram.

La rândul său, Ilan Șor a declarat că Maia Sandu a obținut prin presiune câștig de cauză în prima instanță.

ILAN ȘOR, liderul Prtidului ”Șor”: "Este, totuși, straniu că Maia a câștigat la ani distanță după acele declarații și doar după ce a devenit președinte și a făcut presiuni pe procuratură și justiție. Se pare că așa vede ea independența justiției și nu e cu nimic mai bună decât predecesorii și mentorii săi."

Ilan Șor spune că va ataca în instanțele superioare decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie