Ghenadie Pârțu își va pierde slujba la „Chișinău-Gaz”
Social 4 august 2021, 19:51 | 2811

Fostul director al Consiliului de Administrație al ANRE, Ghenadie Pârțu, riscă să-și piardă postul de muncă de la „Chișinău-Gaz”. Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au depistat că Pârțu nu a avut dreptul să ocupe funcții la o întreprindere din același domeniu. Actul emis de ANI este definitiv.

Potrivit documentului, Pârțu a fost desemnat în funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE în anul 2013. Acesta a deținut funcția pe o perioadă de 5 ani, timp în care a emis decizii legate și de domeniul gazelor naturale. După două luni de la încetarea mandatului în cadrul Consiliului, acesta s-a angajat într-o altă instituție din același domeniu de activitate - el a devenit consultant al directorului SRL „Chișinău -Gaz”. Astfel, inspectorul de integritate a stabilit că Pârțu a încălcat regimului juridic al restricțiilor și limitărilor. MARIA DASTIC, purtătorul de cuvânt al ANI: "O persoană nu are dreptul să se angajeze în decursul unui an de zile într-o funcție din același domeniu de activitate. Subiectul respectiv a încălcat această prevedere, respectiv i s-a emis un act de constatare și inspectorul de integritate a dispus să fie încetate raporturile de muncă și de serviciu."

ANI mai susține că Pârțu a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere. El a spus că a respectat întocmai toate normele legale. Totuși, inspectorul de integritate a respins argumentele și a decis să sesizeze organele competente. Actul emis de ANI este definitiv, ceea ce înseamnă că Pârțu urmează a fi demis. În 2018, el a plecat din funcție menționând în cererea de demisie „motive personale”. Potrivit ultimei declarații de avere și interese depuse, în anul 2017 Ghenadie Pârțu a ridicat un salariu de 641 224.97 lei din funcția de director al Consiliului de Administrare al ANRE. Asta înseamnă un venit mediu lunar de 53 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie