Jurnalul orei 17, 21 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 21 ianuarie 2022, 18:51 | 1569

Prezentat de Adrian Prodan

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat astăzi ședința extraordinară a Parlamentului. Aceștia au declarat că nu sunt de acord cu includerea în ordinea de zi a mai multor subiecte și au plecat. Deputații puterii cred însă că adevăratul motiv al comuniștilor și socialiștilor este altul.

Comisia Națională a Pieței Financiare este, începând de astăzi, funcțională. Cornelia Cozlovschi a fost desemnată membru și președinte al Consiliului de administrație al acestei instituții pentru un mandat de cinci ani. Hotărârea a fost adoptată de Parlament.

Diagnosticul crunt nu a fost o sentință, ci o invitație la viață pentru o tânără din Criuleni. În timpul unui control de rutină, Oxana a aflat despre o afecțiune precanceroasă la colul uterin, la numai 21 de ani. Deoarece s-a intervenit rapid, acum este perfect sănătoasă și are deja doi copii. În Republica Moldova, la fiecare trei zile, o femeie moare din cauza acestui tip de cancer. Un simplu test citologic, făcut odată la trei ani, ar salva mii de vieți, spun medicii.

Întâlnirea dintre secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, desfăşurată astăzi la Geneva, s-a încheiat. Reuniunea a durat o oră şi jumătate, mai puțin decât era prevăzut. Scopul discuțiilor Blinken-Lavrov a fost calmarea tensiunilor asupra Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie