Jurnalul orei 17, 4 August
Jurnalul orei 17:00 4 august 2021, 19:13 | 1903

Prezentat de Eugenia Apostu

Braconajul arheologic în Republica Moldova este un fenomen incontrolabil de către autorități, care, de 30 de ani, devastează siturile istorice. Valoarea tezaurului sustras în această perioadă de către cei ce caută comori este inestimabilă, atenționează specialiștii. Un exemplu în acest sens este Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, teritoriu unde fiecare metru pătrat conține, la propriu, vestigii arheologice, susțin oamenii de știință.

Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat urmare a investigației de la „Jurnalul Săptămanii” vizând averea celor trei procurori din Ungheni. Purtătoarea de cuvânt a autorității, Maria Dastic, a comunicat că instituția s-a sesizat din oficiu, iar inspectorii de integritate vor examina informațiile prezentate în investigație.

Se declarau clarvăzătoare, dar magia nu le-a scăpat de închisoare! Două pretinse clarvăzătoare din Chișinău, mamă și fiică, au fost condamnate la câte opt ani de închisoare. Procesul penal în privința acestora a fost pornit, după ce o femeie s-a plâns că a fost deposedată de aproape 400 de mii de lei pentru așa zisele „ședințe de vindecare”. Victima a fost nevoită să împrumute bani de la rude, dar și de la bancă, iar dacă nu aducea banii solicitați de clarvăzătoare, acestea o amenințau cu decesul copiilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie