Sala VIP a Aeroportului internațional Chișinău își sistează activitatea pentru a spori gradul de securitate
Social 12 august 2022, 19:47 | 548

Sala VIP a Aeroportului internațional Chișinău își sistează activitatea. Pentru a spori gradul de securitate, în incinta Aeroportului au acces doar pasagerii, angajații antreprenorilor sau ai autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului și membrii echipajelor.

Potrivit celei din urmă decizii a Comisiei Situații Excepționale, Poliția de Frontieră are noi atribuții de acordare a sprijinului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive. Polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

Peste 40 de alerte false cu bombă au fost înregistrate de la începutul anului în Republica Moldova. În cele mai multe cazuri, mesajul fals venea prin e-mail, de peste hotare. Potrivit Codului Penal, cei care anunță alerte false riscă până la doi ani de închisoare. Ministerul de Interne a cerut înăsprirea pedepselor - până la 12 ani de detenție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie