Odată cu scăderea numărului de infectați, a scăzut și disponibilitatea oamenilor de a se imuniza
Social 23 iunie 2021, 19:35 | 808

Odată cu scăderea numărului de infectați cu COVID 19, a scăzut și disponibilitatea oamenilor de a se imuniza împotriva noului coronavirus. Unii continuă să creadă că virusul nu există, iar alții spun că mai așteaptă. Ce cred ei despre vaccinare, aflați din materialul ce urmează.

Imunizarea locuitorilor raionului Cahul are loc în 16 centre de vaccinare, dar mai există și o echipă mobilă. Până în prezent, în regiune au fost repartizate serurile: AstraZeneca, Pfizer, Sputnik V, Sinovac și Sinofarm.

SVETLANA BRUMĂ, șefa Centrului de Sănătate Publică din Cahul: "Cu prima doză sunt vaccinate 9826 de persoane și cu doza a doua 5320. Rata de acoperire a vaccinării este de 9,4%. Dar vreau să vă zic procentul de 9,4 pentru raionul Cahul nu este unul real, pentru că multe persoane care au cetățenie românească au mers peste hotare și au ales Johnson & Johnson, pentru că este o singură doză...În opinia noastră ca specialiști medicali, rata de acoperire este mică și ne așteptăm la o rată a vaccinării mult mai mare. La ziua de astăzi suntem asigurați cu vaccinuri și așteptăm populația pentru a percepe care este beneficiul vaccinului și a-și da seama."

La ora actuală, raionul Cahul se află în zona verde epidemiologică.

SVETLANA BRUMĂ, șefa Centrului de Sănătate Publică din Cahul: "De când s-a început campania de vaccinare, a scăzut numărul persoanelor infectate. La ziua de astăzi suntem cu o incidență de 9 persoane la 100000 de populație."

De la începutul pandemiei, în raionul Cahul s-au infectat cu COVID-19 aproximativ cinci mii de persoane, iar 139 au murit.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie