Incidentul a avut loc pe data de 8 noiembrie. Poliția fost sesizată de asistentul social trei zile mai târziu - pe 11 noiembrie. Bărbatul în vârstă de 27 de ani, tatăl vitreg al băiatului, i-ar fi stropit mâna cu benzină, apoi i-a dat foc. Mama copilului nu era acasă.

Băiatul de șapte ani a ajuns la spital abia a doua zi după incident. El a fost preluat de o ambulanță și internat de urgență cu o arsură profundă la mâna stângă.

Medicul care l-a examinat pe băiat susține că l-a îndreptat pe pacient la Spitalul pentru copii „Emilian Coțaga” din Chișinău, însă mama lui a refuzat internarea. Reprezentanții instituției afirmă că nu au niciun pacient adus din Anenii Noi cu astfel de arsuri. În același timp, asistenții sociali din Anenii Noi susțin că familia cu pricina se află în vizorul autorităților locale și raionale.

Poliția a inițiat un proces penal. Pe numele bărbatului suspectat a fost emis un ordin de restricție. Mai exact, el nu are voie timp de zece zile să se apropie atât de copil, cât și de domiciliu. Instanța de judecată va decide dacă va emite un mandat de arestare pe numele bărbatului după rezultatele expertizei medico-legale și cele psihiatrice ale băiatului.