La Aeroportul din Chișinău am surprins bunici, care și-au petrecut nepoții, și mame care s-au despărțit de copii
Social 3 mai 2021, 20:29

Sărbătorile reunesc familii, dar, odată ce ele trec, multe familii sunt nevoite să se despartă, din nou. Astăzi, la Aeroportul Internațional Chișinău, am surprins momente triste - bunici, care și-au petrecut nepoții, mame care s-au despărțit de copiii lor. Paștele i-a adunat pe toți la o masă, dar astăzi, drumul i-a dus spre Aeroport. Au lăsat în urmă casa părintească și.. multă tristețe.

IULIA SARIVAN, reporter Jurnal TV: "In sala de plecări a Aeroportului Internațional Chișinău îmbrățișările sunt cele mai lungi, iar despărțirile - cele mai dureroase. Asta ne-au spus astăzi cei, care și-au petrecut rudele în străinătate, după ce au stat câteva zile acasă, cu ocazia sărbătorilor pascale."

Viorica Scutelniciuc și-a petrecut astăzi două dintre cele trei fiice și nepoțelul de un an. Rar se întâlnesc toate patru la aceeași masă, iar pe nepoțelul de un an, Platon, l-a ținut în brațe pentru prima dată zilele acestea. Prea scurtă a fost revederea și foarte grea despărțirea de cei dragi, spune femeia.

VIORICA SCUTELNICIUC: "El s-a atașat de bunica, acolo când e mai rar îl văd doar un pic pe internet acum a fost la bunica, el a fost cea mai important pentru familia noastră în această perioadă."

Chiar și la Aeroport, femeia a stat cu ochii pe micul Platon, conștientizând faptul că peste câteva ore nu-l va mai putea ține în brațe. Îl va vedea din nou doar pe ecranul telefonului. Despărțirea de nepoțel și de cele două fiice este apăsătoare, ne-a spus femeia cu lacrimi în ochi.

VIORICA SCUTELNICIUC: "Foarte grea asta mi se pare că a fost un vis și e foarte greu să ne despărțim."

Aceste două femei sunt mamă și fiică. La Aeroport, s-au petrecut una pe alta. Fiica a plecat în Germania, iar mama - în Rusia. Familia lor este împrăștiată în diferite țări. Doar Chișinăul reușește să-i reunească uneori.

Făceau ultimile fotografii și membrii acestei familii. Paștele este sărbătoarea pe care o petrec doar în familie. Și după ce au stat câteva zile împreună, a sosit momentul despărțirii.

Ieri, creștinii ortodocși au sărbătorit Paștele. Conform datelor Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de 7 516 persoane.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE