Au aflat câte ceva din tainele mânuirii lutului de la cel care modelează adevarăte opere de artă
Social 28 februarie 2020, 18:34 | 802

Au aflat cate ceva din tainele manuirii lutului de la cel care modeleaza adevarate opere de arta, olarul Vasilii Gonciari. Mai multi cetateni straini si moldoveni au facut o vizita la „Casa olarului” din satul Hoginesti, raionul Calarasi, si au fost impresionati de cele vazute. Centrul mestesugaresc a fost modernizat cu sprijinul financiar al „Proiectului de Competitivitate”, iar olarul nu se opreste aici si are in plan sa amenajeze si un muzeu modern.

După ce olarul le-a arătat oaspeților săi cum se modelează un vas, a venit și rândul lor să pună mâna pe lut.

Musafirii au primit în dar și câte un mărțișor, cu un detaliu neobișnuit - casa olarului în miniatură, confecționată din lut. Totodată, gazda le-a arătat noua sa operă, de 2.000 de litri și circa doi metri înălțime.

„Casa olarului Vasilii Gonciari" a fost modernizată cu susținerea „Proiectului de Competitivitate”, care este finanțat de trei donatori: Guvernele Statelor Unite, Suediei și Marii Britanii.

La sfârșitul vizitei la „Casa olarului”, oaspeții au fost delectați cu bucate tradiționale, care au fost servite în obiecte din lut, confecționate de Vasilii Gonciari.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie