Igor Dodon le promite locuitorilor satelor, că dacă obține încă un mandat, îi va vizita în primul rând
Social 29 octombrie 2020, 19:57 | 887

Igor Dodon le promite locuitorilor satelor, în care va lua cele mai multe voturi, că dacă obține încă un mandat, îi va vizita în primul rând. Vorbind astăzi în emisiunea sa on line, Dodon a sugerat că anume aceste localități vor beneficia de cel mai mare sprijin din partea autorităților centrale. Unii experți afirmă că Dodon și-a permis un mesaj grosolan împotriva independenței autorităților locale.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: "În caz dacă va fi stabilitate, în caz dacă va rămâne actuala conducere împreună, toate aceste programe cu drumurile, cu reparația școlilor, reparația grădinițelor vor continua programe finanțate din bugetul de stat. Dar haideți să facem așa! Vreau să anunț un lucru interesant. Începând cu luna ianuarie - eu cred că noi învingem la aceste alegeri - după inaugurarea în funcția de președinte eu o să încep o nouă rundă de vizite în raioanele țării, dar voi începe cu satele în care va fi cel mai mare procent care a votat pentru mine. Toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova, toți sunt egali, eu respect opinia fiecăruia, dar încep cu satele unde este cel mai mare procent."

Expertul economic al Congresului Autorităților Locale din Moldova, Viorel Gârbu, spune că autoritățile centrale au distrus autonomia locală de ani de zile, prin finanțare insuficientă, iar în campanii electorale speculează cu promisiuni, care nici măcar nu țin de competența lor.

VIOREL GÂRBU, expertul economic al CALM: "E o încălcare brutală și o confirmare că în societate moldovenească democrație locală nu există.Toate resursele sunt centrale. Și atunci dacă cineva își dorește condiții mai bune de trai în localitatea în care trăiește, trebuie să facă așa cum a zis președintele țării.În Moldova autonomia locală stagnează din anii '90."

Am solicitat un comentariu de la purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Munteanu, dar până la ora editării acestei știri nu am primit un răspuns.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie