IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: "În caz dacă va fi stabilitate, în caz dacă va rămâne actuala conducere împreună, toate aceste programe cu drumurile, cu reparația școlilor, reparația grădinițelor vor continua programe finanțate din bugetul de stat. Dar haideți să facem așa! Vreau să anunț un lucru interesant. Începând cu luna ianuarie - eu cred că noi învingem la aceste alegeri - după inaugurarea în funcția de președinte eu o să încep o nouă rundă de vizite în raioanele țării, dar voi începe cu satele în care va fi cel mai mare procent care a votat pentru mine. Toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova, toți sunt egali, eu respect opinia fiecăruia, dar încep cu satele unde este cel mai mare procent."

Expertul economic al Congresului Autorităților Locale din Moldova, Viorel Gârbu, spune că autoritățile centrale au distrus autonomia locală de ani de zile, prin finanțare insuficientă, iar în campanii electorale speculează cu promisiuni, care nici măcar nu țin de competența lor.

VIOREL GÂRBU, expertul economic al CALM: "E o încălcare brutală și o confirmare că în societate moldovenească democrație locală nu există.Toate resursele sunt centrale. Și atunci dacă cineva își dorește condiții mai bune de trai în localitatea în care trăiește, trebuie să facă așa cum a zis președintele țării.În Moldova autonomia locală stagnează din anii '90."

Am solicitat un comentariu de la purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Munteanu, dar până la ora editării acestei știri nu am primit un răspuns.