Sarkozy, a doua zi de audieri
Externe 21 martie 2018, 17:50 | 1404

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy se află pentru a doua zi în custodia poliţiei. El este audiat în legătură cu finanţarea ilegală a campaniei sale electorale, care l-a adus, în 2007, în fruntea ţării. Deși ancheta a fost deschisă în urmă cu cinci ani, Sarkozy este interogat pentru prima oară în acest dosar.

Audierea lui Sarkozy, demarată ieri, a fost întreruptă spre miezul nopţii. Fostul lider de la Elysee, în vârstă de 63 de ani, a revenit însă în această dimineață în biroul Oficiului anticorupție.

Nicolas Sarkozy este învinuit că în 2007 a primit cinci valize cu o sumă totală de 50 milioane de euro cash, pentru a-și finanța campania electorală prezidențială.

Banii erau din partea fostului dictator libian, Muammar Gaddafi și i-au fost transmiși de către un intermediar. Sarkozy a negat acuzațiile și le-a calificat drept groteşti şi o manipulare. Acest scandal politic nemulțumește și membrii partidului de dreapta a fostului președinte.

Sarkozy a fost reţinut pentru cel mult 48 de ore şi ar putea fi prezentat judecătorilor, care vor decide plasarea în arest preventiv sau eliberarea acestuia.

Opinia ta contează. Comentează!