Incendiul de la Filarmonica Națională a fost lichidat definitiv
Social 25 septembrie 2020, 19:37 | 1379

Abia astăzi dimineață a fost lichidat definitiv incendiul de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Flăcările au reușit să distrugă nu doar clădirea, dar și multe bunuri, care nu mai pot fi recuperate. O spun artiștii, care astăzi au privit cu disperare ruina din centrul Chișinăului.

Atât sălile Filarmonicii, cât și mai multe instrumente muzicale prețioase și partituri au fost distruse de flăcări. După ce au lichidat incendiul, pompierii au demontat bucățile de acoperiș și lemn ars, care atârnau deasupra clădirii și prezentau pericol. De asemenea, salvatorii au evacuat ce au mai putut din clădire. Experții au avansat trei versiuni privind izbucnirea incendiului. Prima este ”defecțiuni la echipamentul electric”, a doua - ”un scurtcircuit la rețeaua electrică”, iar a treia versiune ține de ”nerespectarea regulilor anti-incendiare la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului”.

După ziua de ieri, când au luptat din greu cu flăcările, în această dimineață, pompierii au revenit la Filarmonică pentru a stinge tot ce mai mocnea în interiorul clădirii. Incendiul a fost lichidat definitiv la ora 10, dar asta nu înseamnă că misiunea salvatorilor s-a încheiat.

Incendiul a distrus și multe bunuri prețioase.

Pompierii au salvat din interiorul clădirii tot ce se mai putea salva.

Anul acesta, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, împlinește 80 de ani de la înființare.

Cel mai mult a fost a afectată partea veche a clădirii, construită la finele secolului 19, care a fost sinagogă, dar și circ. Din 1960 Filarmonica a început să activeze în această clădire, la care a fost alipită o altă construcție.

Laboratorul experimental anti-incendiar are trei versiuni privind izbucnirea incendiului la Filarmonica Națională. Experții au efectuat cercetări la fața locului și au anunțat că prima lor versiune este ”defecțiuni la echipamentul electric”, a doua versiune este ”un scurtcircuit la rețeaua electrică”, iar a treia ține de ”nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului”. Incendiul în clădirea Filarmonicii Naționale a izbucnit ieri la ora 12.00.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie