Igor Dodon s-ar fi tratat la o clinică de lux
Social 25 septembrie 2020, 19:46 | 1085

Igor Dodon s-ar fi tratat în august curent la o clinică privată austriacă de lângă Moscova. Despre acest lucru anunță primarul de Bălți, Renato Usatîi. El susține că odihna și tratamentul lui Dodon ar fi costat circa cinci mii de euro. Informațiile au fost publicate după ce Usatâi a sunat la acea clinică privată și s-a prezentat drept Eugeniu Nichiforciuc, deputat de la Chișinău, care ar vrea un tratament similar celui de care s-a bucurat Igor Dodon. Angajata de la recepție a confirmat că Dodon a fost, împreună cu soția sa, oaspeții clinicii.

Ulterior, Usatâi a spus că vrea să vină și el împreună cu soția la această clinică privată și a întrebat cât costă tratamentul și odihna pentru un cuplu.

Renato Usatâi spune că acest program, de care ar fi beneficiat Igor Dodon, s-ar aplica inclusiv în cazurile de doxificare a organismului după consumul abuziv de alcool. Pe site-ul clinicii Verbamayr scrie doar că acest program de detoxificare ar fi cel mai bun din lume, conform unui clasament întocmit în 2019 și că ar include proceduri de curățare și reabilitare a organismului. Usatâi se întreabă de unde a luat Dodon cele peste 440 de mii de ruble pentru tratamentul și odihna de la Moscova. Dacă facem un simplu calcul, vedem că e vorba de aproximativ 5000 de euro, o sumă pe care Igor Dodon ar aduna-o din salariul de președinte în aproape jumătate de an. Serviciul de presă al Președinției nu ne-a răspuns la întrebări. Nici Igor Dodon nu a oferit un răspuns clar în cadrul emisiunii sale online.

L-am sunat pe deputatul Eugeniu Nichiforciuc, pentru a afla ce crede despre farsa lui Usatâi, care i-a folosit numele, dar Nichiforciuc nu ne-a răspuns la telefon. Amintim că în una dintre edițiile vlog-ului său de la sfârșitul lunii august curent, Igor Dodon a anunțat că se află la un sanatoriu din Federația Rusă, împreună cu soția sa, dar nu a precizat care este denumirea acestuia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie