Fundașul clubului Zimbru, Donny Van Iperen, se află în comă în stare extrem de gravă
Social 8 august 2022, 19:33 | 726

Donny Van Iperen, de la ”Zimbru”, se află în comă în stare extrem de gravă, după ce a fost lovit la cap în timpul meciului cu Dinamo-Auto Tiraspol, din campionatul național. ”Starea fotbalistului nu s-a ameliorat de la internare, sâmbătă, 6 august, în urma unui traumatism cranio-cerebral”, ne-au declarat medicii de la Institutul de Neurologie din Chișinău. Ieri, administrația Clubului ”Zimbru” anunța presa că fundașul Donny van Iperen este în afara oricărui pericol și nu se află în comă.

RĂSPUNSUL INSTITUTULUI DE NEUROLOGIE ȘI NEUROCHIRURHGIE: "La INN i s-a efectuat tomografie computerizată cerebrală și pulmonară, și angiografie cerebrală. Pacientul a fost internat în Secția reanimare în stare foarte gravă. Acum, starea lui nu s-a ameliorat. Fotbalistul se află în comă cerebrală Glasgow 6-7 puncte."

Deoarece administrația Institutului de Neurologie și Neurochirurgie a refuzat să ne dea detalii, l-am sunat pe medicul reanimator Victor Cojocaru, în speranța că vom afla mai multe.

VICTOR COCOCARU, șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Republican: "6-7 puncte înseamnă comă profundă. Șansele de recuperare, conform literaturii, sunt mici, dar sunt. Încă sunt."

Informațiile vin în contradicție cu mesajul publicat duminică de administrația ”Zimbru Chișinău”, care spunea că „starea jucătorului este una stabilă, el fiind în afara oricărui pericol, și că nici nu este în comă.” Luni, purtătorul de cuvânt al clubului, Ion Jalbă, a refuzat să completeze informația.

Donny van Iperen, stoperul olandez al oaspeților, a fost lovit sâmbătă cu cotul în figură de portarul lui Dinamo-Auto, Allogho Toung, în timp ce urmărea o minge centrată din lovitură liberă. Ciocnirea s-a petrecut în minutul 11 al partidei, iar Donny s-a prăbușit imediat pe gazon, inconștient. Echipa medicală a intervenit cu întârziere, în timp ce fotbaliștii priveau îngroziți și solicitau intervenția ambulanței cu gesturi disperate. Van Iperen a fost scos de pe teren pe targă și urcat în ambulanță. Aceasta însă nu l-a transportat la spital imediat, dar a așteptat o altă ambulanță care l-a preluat pe fotbalist. După câteva ore petrecute la spitalul din Tiraspol, jucătorul celor de la Zimbru a fost transportat la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE