Plecarea Blue Air, confirmată de procurori
Social 17 octombrie 2019, 20:40 | 1321

Procuratura Anticorupție a confirmat că operatorul aerian Blue Air din România, care deținea 49 la sută din capitalul social al companiei care a privatizat Air Moldova, și-a vândut pachetul de acțiuni. În același timp, procurorii au adăugat că vor oferi mai târziu informații despre evoluția cauzei. Solicitat de Jurnal TV, președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, care a fost premier în timpul privatizării Air Moldova, a spus că nu cunoaște detaliile acestei afaceri și că „trebuie să se documenteze”.

Întrebat ce crede despre plecarea Blue Air de la Air Moldova, fostul președinte al Parlamentului, deputatul PD Andrian Candu ne-a spus că va fi mereu un promotor al privatizărilor.

Pe de altă parte, președintele fracțiunii parlamentare ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari, susține că era clar de la început că Blue Air nu a venit ca un investitor real la Air Moldova, iar această companie trebuie să fie readusă cât mai repede în proprietatea statului.

Șeful fracțiunii parlamentare a PSRM Vlad Batrâncea s-a mai arătat sigur că Air Moldova poate fi o companie profitabilă. Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor nu ne-a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție. În schimb, am primit un răspuns de la Blue Air, în care se spune că firma românească „a luat decizia de a renunța la acțiunile deținute în Air Moldova, iar în perioada următoare prioritatea Blue Air va fi de a-și consolida poziția pe piețele pe care operează deja”. Compania nu ne-a răspuns însă la întrebările despre obligațiile asumate față de Air Moldova și despre acțiunile pe care le-a întreprins sau nu în perioada cât a fost acționară la Air Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie