Întrebat ce crede despre plecarea Blue Air de la Air Moldova, fostul președinte al Parlamentului, deputatul PD Andrian Candu ne-a spus că va fi mereu un promotor al privatizărilor.

Pe de altă parte, președintele fracțiunii parlamentare ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari, susține că era clar de la început că Blue Air nu a venit ca un investitor real la Air Moldova, iar această companie trebuie să fie readusă cât mai repede în proprietatea statului.

Șeful fracțiunii parlamentare a PSRM Vlad Batrâncea s-a mai arătat sigur că Air Moldova poate fi o companie profitabilă. Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor nu ne-a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție. În schimb, am primit un răspuns de la Blue Air, în care se spune că firma românească „a luat decizia de a renunța la acțiunile deținute în Air Moldova, iar în perioada următoare prioritatea Blue Air va fi de a-și consolida poziția pe piețele pe care operează deja”. Compania nu ne-a răspuns însă la întrebările despre obligațiile asumate față de Air Moldova și despre acțiunile pe care le-a întreprins sau nu în perioada cât a fost acționară la Air Moldova.