65 de persoane cu COVID, în stare gravă
Social 2 aprilie 2020, 15:48 | 1721

65 de pacienți din Moldova, infectați cu noul tip de coronavirus, sunt în stare gravă. Ei se află în patru spitale din Chișinău. Informația a fost prezentată în această dimineață de către ministrul Sănătății. Viorica Dumbrăveanu a adăugat că și bolnavii în stare gravă din regiunea transnistreană ar putea fi aduși la Spitalul Clinic Republican și la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. Până în prezent, în țara noastră au fost înregistrate 423 de cazuri de COVID-19.

Numărul bolnavilor care sunt în stare gravă a crescut până la 65.

Și pacienții în stare gravă din stânga Nistrului ar putea fi transferați în Chișinău. Mai exact, la Spitalul Clinic Republican și la Institutul de Medicină Urgentă, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a ținut să atenționeze că toți oamenii trebuie să rămână autoizolați, chiar dacă localitatea lor NU este plasată în carantină. De asemenea, chiar și interacțiunea cu rudele trebuie limitată cât mai mult. Cei care au efectuat testul pentru Covid-19 și au avut un rezultat negativ trebuie să rămână în continuare în autoizolare timp de 14 zile.

Până la această oră, 23 de moldoveni s-au tratat de coronavirus și au fost externați, iar cinci au murit. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie