30 de gherete de pe strada Armenească, la intrarea în Piața Centrală, au fost evacuate
Social 2 iulie 2020, 20:00 | 2442

30 de gherete de pe strada Armenească, la intrarea în Piața Centrală din capitală, au fost astăzi evacuate. Potrivit autorităților, deținătorul lor ar avea contractul de arendă funciară expirat. El ar fi fost somat în repetate rânduri să-şi evacueze chioșcurile, dar a refuzat să se conformeze solicitărilor. După evacuarea gheretelor, pe această porțiune de stradă vor fi amenajate locuri de parcare, promit oficialii municipali.

Unii trecători s-au arătat mulțumiți că gheretele au fost evacuate, dar au adăugat că mai este mult până Chișinăul va fi un oraș curat.

Evacuarea chioșcurilor a fost făcută de serviciile Preturii sectorului Centru. Reprezentanții instituției au spus că îşi rezervă dreptul de a-l da în judecată pe agentul economic care deținea gheretele, pentru a-și recupera cheltuielile pentru lucrări. Antreprenorul respectiv a refuzat să facă declarații despre acest subiect. După evacuarea gheretelor, vor fi amenajate locuri de parcare, au mai supus autoritățile locale. O porțiune de trotuar din zonă a fost privatizată anterior de la Piaţa Centrală și este delimitată prin cuie metalice, bătute în asfalt. 

Opinia ta contează. Comentează!