Image-Description
Fostul șef al IGP, Ion Bodrug, reținut pe Aeroport, este audiat de procurori într-un dosar de contrabandă cu arme
Social 6 noiembrie 2019, 11:32 | 3950

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Ion Bodrug, suspectat de contrabandă cu arme de foc, a fost reținut astăzi, 6 noiembrie, pe Aeroportul Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de surse din cadrul Procuraturii municipale, dar și de către serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

„Confirmăm că astăzi, la ora 8.55, în baza consemnului național, a fost reținut domnul Bodrug”, a comunicat Olesea Dunas, ofițer de presă al Poliției de Frontieră.

Solicitat telefonic, Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii municipiului Chișinău, a confirmat pentru Deschide.MD faptul că Ion Bodrug a fost adus în fața procurorilor și urmează să se ia decizia prin care acesta va fi reținut pentru 72 de ore.

Fostul șef al IGP este bănuit de contrabandă cu arme, după ce ar fi facilitat trecerea peste frontieră, în timp ce se afla în funcție, a mai multor arme din R. Moldova în Ucraina. Procurorul PCCOCS, Vitalie Busuioc, declara anterior pentru TV8, că armele erau procurate de pe teritoriul R. Moldova și erau oferite drept cadou unor cetățeni ai Ucrainei, împreună cu dreptul de a purta armă. Bodrug ar fi lucrat împreună cu câțiva complici, printre care se numără și alți angajați ai IGP.

Ion Bodrug a renunțat la funcția de șef al IGP în 2015.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie