Potrivit managerului proiectului pentru sănătate mintală „Mensana”, Victoria Condrat, Republica Moldova are cadrul legal necesar, dar el trebuie să fie mult mai clar pentru beneficiari. În același timp, subiectul este evitat de societate din cauza blamării victimelor, a rușinii și a lacunelor din legislație.

Legislația noastră nu apără practic victimele hărțuirii la locul de muncă și nu le încurajează să denunțe astfel de cazuri, a spus reprezentanta Centrului "Parteneriat pentru Dezvoltare" Alina Andronache.

În opinia participanților la atelierul informațional, sănătatea mintală a unui angajat are un rol primordial pentru că un om sănătos este mai productiv.

Potrivit datelor Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”, fiecare a cincea femeie este supusă unor forme subtile de hârțuire la locul de muncă, iar patru din 100 de femei se confruntă cu forme grave de hârțuire, precum amenințarea, șantajul sau chiar violența fizică. Din numărul total de victime, doar 15 la sută denunță aceste cazuri.