Top 3 este încheiat de fostul primar al municipiului Chișinău, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă – cu 8,4% %.

Aceștia puteau fi urmați de independentul Ruslan Codreanu, fost primar interimar al Chișinăului, candidatura căruia a fost însă respinsă de Consiliul electoral de circumscripție electorală Chișinău, iar apoi și de Comisia Electorală Centrală. Octavian Țîcu (PUN) este preferat de 2,7% dintre locuitorii capitalei, în timp ce Valeriu Munteanu (USB) ar obține 1,3% din voturi.

Dacă în al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar ar ajunge Ion Ceban și Andrei Năstase, pentru candidatul socialist ar vota 36% dintre locuitorii capitalei, în timp ce Andrei Năstase este favorit pentru 33,7% dintre respondenți.

În ce privește Consiliul municipal Chișinău (CMC), 26,3% dintre respondenți ar vota cu PSRM, 16,8% – blocul ACUM, 6,5% – Partidul Liberal. Pentru accederea PDM în Consiliul municipal și-ar da votul 5,3% dintre chișinăuieni, pentru PCRM ar vota 3,1%. Puțin peste 2% dintre respondenți au indicat Partidul „Șor” ca fiind favoritul lor pentru CMC, iar 2,1% au indicat Partidul „Nostru”.

Rezultatele sondajului arată că 61,2% dintre locuitorii Capitalei ar participa sigur la alegerile locale, 12,8% spun că mai degrabă vor participa, 14,8% nu vor participa, iar 6,9% sunt indeciși.

Sondajul a fost realizat în perioada 25-30 septembrie și are un eșantion de 1193 de persoane și are o marjă de eroare estimată de organizatori la +/- 2,8%.