„Desantul” de observatori ruși la alegerile prezidențiale de duminică a aterizat la Chișinău
Social 30 octombrie 2020, 20:25 | 32621

„Desantul” de observatori ruși la alegerile prezidențiale de duminică a aterizat astăzi la Chișinău, iar echipa Jurnal TV a suprins momentul în care delegația părăsea aeroportul prin zona VIP. De la aeroport, până în centrul Chișinăului, observatorii Moscovei au ajuns cu mașinile Ambasadei Rusiei din Chișinău.

În imaginile surprinse de Jurnal TV apare și deputatul Dumei ruse, Artiom Turov. El este șeful delegației. De asemenea, apare în imagini și deputatul rus, Konstantin Zatulin - ambii cunoscuți ca susținători fideli ai regimului separatist de la Tiraspol. Aceștia vizitează des Republica Moldova. De exemplu, Artiom Turov a fost la Chișinău în primăvara anului 2019, când PSRM a organizat, la 1 mai, ceea ce ei au numit ”Marșul muncii”. În mai multe poze acesta apare lângă Igor Dodon și printre sociliștii de pe scenă. Iar Zatulin a fost în Republica Moldova pe 5 septembrie 2019, când a avut o întrevedere cu Zinaida Greceanîi. Pe sait-ul socialiștilor cei doi apar într-o poză unde își dau mâna.

Din delegația de observatori ruși mai fac parte fostul ambasador al Rusiei în Moldova, Farit Muhametshin, și Kazbec Taisaev - un politician rus cu o reputație îndoielnică din cauza implicării sale în susținerea regimurilor separatiste din estul Ucrainei și din Georgia. Taisaev a mai fost în Republica Moldova în toamna anului 2017, când a avut o întâlnire cu Igor Dodon și Ion Ceban. Din imaginile video de la acea întâlnire se vede salutul prietenesc dintre Taisaev și Dodon. În aceiași zi, deputatul rus a avut o întâlnire la fel de călduroasă și cu șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Într-un comunicat de presă, Comisia Electorală Centrală a precizat că persoanele acreditate în calitate de observatori internaționali își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova. Potrivit surselor Jurnal TV, Farit Muhametshin ar urma să participe mâine, la Ciocâlteni, la un miting de inaugurare a monumentului restaurat al eroului URSS, Kazanbaev Șarifzian Gabdurahmonovici.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie