Mobilizarea anunțată în Rusia este un semn de escaladare a situației, spun deputații partidului PAS
Social 22 septembrie 2022, 19:45 | 518

”Mobilizarea anunțată în Rusia este un semn de escaladare a situației, Putin simte că pierde războiul declanșat în Ucraina”. Astfel comentează unii deputați de la Chișinău cea mai recentă declarație a președintelui rus. Socialiștii, comuniștii, dar și cei din Partidul Șor au refuzat să spună ce cred despre decretul lui Putin.

RADU MARIAN deputat PAS: "O să vedem ce o să fie pe câmpul de luptă, asta ar însemna că o să fie un număr mai mare de refugiați și o sa avem grijă de ei și o să vedem circulația cetățenilor ruși. O să vedem dacă sunt la noi moldoveni, care dețin cetățenie rusă. Știu că sunt pedepse pentru a participa. Probabil, trebuie să înăsprim pedepsele pentru cei, care participă în alte conflicte, să ne asigurăm că moldovenii nu participă și nu sunt atrași. -Dacă au cetățenie rusă? -Chiar și așa. Eu știu că deja sunt pedepse și dacă o să trebuiască să le înăsprim, o să le înăsprim."

GRIGORE NOVAC, deputat BCS: "Noi, potrivit Constituției, am declarat neutralitatea. Cel puțin eu respect Constituția țării noastre și asta trebuie să facă fiecare. Ne place sau nu ne place, asta scrie."'

VLADIMIR VORONIN, deputat BCS: "-Este problema internă a Rusiei. -Avem și noi cetățeni, care dețin cetățenia rusă și avem și regiunea transnistreană. -Asta este problema lor. Ei trebuie să decidă, fie se supun acestei mobilizări sau renunță la cetățenie. Se mobilizează numai cetățenii țării respective. Persoana respectivă trebuie să fie la evidență militară, ulterior poate fi transferată în rezervă sau în altă direcție. -Deci, suntem în siguranță? -Da. Dar ce avem noi cu asta?"

VADIM FOTESCU, deputat Partidul Șor: "Domnișoară, astăzi noi protestăm împotriva sărăciei din țara noastră. Nu știu de ce vă interesează această problemă. Dar neutralitatea noastră este amenințată din altă parte. , Atunci când au loc exerciții militare cu blocul NATO... Nu am să comentez decizia autorităților din Federația Rusă. Este o altă țară și nu vreau să mă implic în chestiunile altei țări. "

Opinia ta contează. Comentează!