Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat un nou record de contaminări cu coronavirus
Externe 26 octombrie 2020, 17:36 | 724

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat un nou record de contaminări cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv. Numărul a ajuns la aproape o jumătate de milion de infectări pe zi, iar această ascensiune pune în pericol din ce în ce mai mulți oameni, odată cu reapariția gripei de sezon.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 465 de mii de cazuri au fost confirmate sâmbătă, cu 16 mii și, respectiv, 28 de mii mai multe decât joi și vineri. Această cifră nu oferă o idee exactă despre starea pandemiei pentru că este influenţată de multiplicare testelor.

Emisfera nordică se află într-un “moment critic” al pandemiei de Covid-19, a avertizat directorul general al OMS, afirmând că un număr prea mare de ţări înregistrează o progresie periculoasă de infectări.

Directorul OMS a estimat, de asemenea, că “următoarele luni vor fi foarte dificile” în contextul în care “unele ţări se află pe un drum periculos”. Până astăzi s-au înregistrat 43 de milioane de infectări și peste un milion 100 de mii de decese, asociate coronavirusului.

Opinia ta contează. Comentează!