Image-Description
Un individ beat a lăsat fără curent mii de oameni și a blocat ore în șir circulația troleibuzelor în Chișinău (FOTO/VIDEO)
Social 24 noiembrie 2019, 10:14 | 3986

Un individ beat, care a urcat pe un pilon de înaltă tensiune din sectorul Râșcani al Capitalei cu intenția de a se sinucide, a provocat sâmbătă, 23 noiembrie, o pană de curent, care a paralizat după amiază circulația transportului public și a lăsat ore în șir fără energie electrică mii de locuitori ai Chișinăului.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Liliana Pușcașu, serviciile de urgență au fost solicitate la ora 11:20, în legătură cu un bărbat de 33 de ani, care a urcat pe pilonul de înaltă tensiune amplasat pe strada Montana nr.30 din Chișinău și amenința că se va arunca în gol.

La fața locului s-au deplasat 26 de salvatori și pompieri cu șase unități de tehnică specială.

echipa de salvatori

Pentru a evita electrocutarea tuturor persoanelor implicate, pilonul de înaltă tensiune a fost deconectat de la energia electrică.

În total, au fost afectați aproximativ 20 de mii de consumatori de energie, din sectoarele Sculeni și Poșta Vechea, a informat Gas Natural Fenosa, iar circulația troleibuzelor a fost întreruptă pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și străzile Mihai Viteazul, Petricani, Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și Pușkin, potrivit Primăriei.

troleibuze staționează pe bd. Ștefan cel Mare

Pompierii și salvatorii au făcut eforturi timp de aproximativ opt ore pentru a-l convinge pe individ să coboare, dar, în final, acest lucru i-a reușit unui vecin al bărbatului, abia la ora 20:20.

Bărbatul a coborât în stare conștientă, apoi a fost preluat de o echipă de medici și transportat la spital.

Seara, până la ora 21.00 livrările de curent electric și circulația transportului public au fost complet reluate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie