INSP a inițiat o companie de informare a șoferilor, privind echiparea mașinilor
Social 26 noiembrie 2020, 15:18 | 1577

Vremea frumoasă și lipsa zăpezii îi fac pe șoferi să lase de azi pe mâine echiparea mașinilor pentru sezonul rece al anului. Mulți circulă în continuare fără cauciucuri de iarnă și fără să aprindă farurile. Astăzi însă unii au fost trași pe dreapta de către poliție. Inspectorii nu au dat amenzi, dar i-au învățat pe șoferi cum să utilizeze un manometru pentru măsurarea presiunii în anvelope.

Acțiunea inspectorilor de patrulare vine să informeze conducătorii auto despre necesitatea echipării mașinilor în sezonul rece al anului. Așa că șoferii au scăpat de amenzi doar în fața camerelor de luat vederi. Pe viitor, cei nedisciplinați vor fi sancționați.

PAVEL APOSTOL, șeful Secției evidență și analiză a acidentelor rutiere a INSP: "De la 1 noiembrie este prevăzut termenul unde toți șoferii trebuie să circule cu farurile de lumină scurtă conectate. Cauciucurile nu sunt stipulate în regulament, dar sunt indicate anumite caracteristici meteo care se impun și atunci șoferii sunt obligați să circule cu pneurile schimbate. Aici vorbim de gheață, zăpadă, polei, temperaturi cu minus. Dar vedem că chiar dimineață am înregistrat minus patru grade, dar se resimțeau ca minus nouă grade, respectiv, riscul de implicare în accident este mare, dacă mașina are pneuri de vară. Aici vorbim mai mult despre responsabilitate."

TATIANA MIHAILOVA, reprezentanta unei companii auto: "Este un mecanism simplu cu ajutorul căruia putem măsura atât protecția cauciucurilor, cât și presiunea la ele. Astfel putem evita accidentele. Se numește manometru, cu care putem măsura presiunea la cauciucuri, dar și protecția acestora."

Astfel de acțiuni se vor desfășura pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Șoferii care circulă pe timp de iarnă fără cauciucuri corespunzătoare riscă amenzi de până la 600 de lei, iar farurile stinse este sancționată cu aproximativ 600 de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie