Medicii chinezi au fost filmați cu o cameră ascunsă, în timp ce recunosc că știau cât de periculos este coronavirusul
Externe 19 ianuarie 2021, 19:55 | 1128

Medicii din orașul chinez Wuhan au recunoscut că au mințit în legătură cu virusul care a afectat întreaga planetă. Într-o filmare cu o cameră ascunsă, aceștia mărturisesc că știau despre faptul că noul coronavirus este mortal încă din decembrie 2019.

În publicația video, doctorii din Wuhan susțin că știau despre decesele cauzate de noul virus încă din decembrie 2019, însă China a informat OMS despre primul deces abia la jumătatea lunii ianuarie, scrie Daily Mail.

De asemenea, aceștia susțin că și-au dat seama că virusul trece la oameni, însă șefii spitalelor le-au transmis într-o ședință „să nu spună adevărul”.

Pe lângă asta, autoritățile cunoșteau despre riscul de infectare la sărbătoarea Noului An Chinezesc și cu toate astea au tăcut pentru că voiau „să prezinte o societate armonioasă și prosperă”.

Mărturiile vin pe fondul unei presiuni crescânde asupra Chinei după ce un grup susținut de OMS a declarat luni că Beijingul este prea lent pentru a răspunde la focar, la câteva zile după ce Statele Unite au publicat noi afirmații care sugerează că virusul ar fi putut proveni dintr-un laborator din Wuhan, mai scrie Daily Mail.

Opinia ta contează. Comentează!