Alexandru Jizdan intră în vizorul procuraturii
Justiţie 22 octombrie 2021, 19:47 | 4157

Procuratura Generală s-a autosesizat în privința declarației activistului Gheorghe Petic vizând implicarea ex-ministrului de interne Alexandru Jizdan într-o crimă care ar fi fost comisă în anul 2000. Procurorul general interimar urmează să desemneze un procuror care va efectua investigația, iar Gheorghe Petic va fi invitat la procuratură, precizează instituția.

DECLARAȚIILE LUI GHEORGHE PETIC: "Pe data de 9 februarie, anul 2000, între ora 19:00 și 20:00, în ograda unui cetățean din Stăuceni, fiind ascunși în garaj, fostul ministru al afacerilor interne, Alexandru Jizdan, împreună cu alți polițiști din fosta Direcție misiuni speciale, transformată în Direcția nr.5, au deschis mișelește foc direct, la lichidare, asupra mai multor sportivi, care veniseră să încaseze de la acest cetățean o pretinsă datorie de 2.000 de dolari. Toți cei patru sportivi au fost răniți, primind câte 3-4 gloanțe în picioare și în spate, dar încă erau vii. După care, Alexandru Jizdan, împreună cu Ion Țurcan, le-au tras câte un glonț în cap și în inimă, curmându-le viața”."

A scris Gheorghe Petic pe facebook. Acesta susține că dosarul a fost închis rapid. O persoană din cele aflate atunci la fata locului a reușit să scape viu, fugind din țară. Gheorghe Petic asigură procurorii că martorul respectiv „ar vrea să vorbească despre acel caz”, dar solicită garantarea securității și libertății. Solicitat pentru o reacție Alexandru Jizdan a spus că nu va comenta aceste declarații și că nu a omorât pe nimeni.

ALEXANDRU JIZDAN, fost ministru de interne: "Sunt obosit să comentez aberațiile lui. Omul acesta ce-o visat noaptea se expune ziua și foarte bine că s-a autosesizat Procuratura că în mai multe cazuri el m-a învinuit au fost investigate de organele legii și nu au găsit nimic."

Ne-a spus astăzi Alexandru Jizdan. Ulterior însă a revenit cu un mesaj pe Facebook în care precizează că situația de la Stăuceni la care se referă Petic a fost investigată de Procuratură - a fost cercetată sub toate aspectele legale, iar de atunci au trecut 21 de ani, timp în care, dacă ar fi fost identificate abateri, toți cei implicați ar fi răspuns în fața legii”.

Procuratura Generală a precizat că procurorul general interimar urmează să desemneze un procuror care va efectua o investigație pe acest caz, iar Gheorge Petic va fi audiat.

Opinia ta contează. Comentează!