Pentru prima oară de la debutul pandemiei încoace, Igor Dodon a venit la briefing-ul de la Reședința de Stat, purtând mască.

Igor Dodon spune că Republica Moldova înregistrează o dinamică bună în ceea ce ține de situația epidemiologică.

Aici șeful statului a comis o eroare: pe parcursul săptămânii precedente s-au înregistrat 2460 de noi cazuri, nu 2640, cum spune Dodon.

Deși vorbește de statistici mai optimiste comparativ cu săptămâna precedentă, Igor Dodon n-a spus nimic despre faptul că Republica Moldova înregistrează timp de trei săptămâni consecutiv cele mai multe infectări pe cap de locuitor în Europa. Asta chiar dacă săptămâna anterioară s-au înregistrat mai puține infectări. Este gravă situația și la capitolul decese, țara fiind pe parcursul săptămânii trecute a treia cea mai afectată din Europa, raportat la populație. În cadrul briefing-ului de la Reședința de Stat, Igor Dodon a mai declarat că dacă situația epidemiologică nu se va înrăutăți, grădinițele din mediul rural ar putea fi reactivate după 15 iulie, aceasta fiind o primă etapă de redeschidere. Tot după 15 iulie, autoritățile ar putea elimina obligativitatea de a respecta regimul de carantină timp de două săptămâni de către cetățenii Republicii Moldova reveniți de peste hotare.