Un avion cu 107 persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială a orașului Karachi
Externe 22 mai 2020, 23:03 | 1016

Un avion al companiei Pakistan International Airlines cu 107 persoane la bord s-a prăbușit astăzi într-o zonă rezidențială a orașului Karachi, cu doar un minut înainte de a ateriza. Impactul a făcut victime și la sol.

În imaginile transmise la televiziunea publică din Pakistan se vede cum aeronava se prăbuşeşte într-un cartier rezidenţial.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale arată un fum dens și negru la locul accidentului, cartierul Model Colony, o zonă rezidențială din Karachi.

Avionul a căzut peste cinci locuințe, care au fost grav avariate. Zona a fost înconjurată de poliţie, soldaţi şi trupe paramilitare, fiind în desfăşurare o operaţiune de salvare. Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului. Autoritățile au raportat victime din cei aflați la sol în acel moment.

Pasagerii unui alt zbor în Pakistan au filmat din avionul în care se aflau imagini la câteva minute de la prăbușire.

Conform Autorităţii Aviaţiei Civile, pilotul avionului a raportat către turnul de control o problemă tehnică înainte de a se pierde contactul. Aeronava se afla la niciun minut de la aterizare. Catastrofa survine la doar câteva zile după ce Pakistanul a autorizat reluarea zborurilor comerciale interne. Timp de peste o lună, legăturile aeriene interne au fost suspendate pentru a se evita răspândirea noului coronavirus. Dintre zborurile internaţionale, foarte puţine au fost menţinute. 

Opinia ta contează. Comentează!