Protest în fața Parlamentului față de proiectul PSRM de a scoate SIS de sub controlul președintelui
Social 3 decembrie 2020, 17:20 | 2982

Sute de oameni s-au adunat astăzi în fața clădirii Parlamentului, pentru a protest împotriva deputaților socialiști, a celor din Partidul Șor și a transfugilor, care vor să scoată Serviciul de Informații și Securitate de sub controlul președintelui ales. Protestatarii, alături de deputații din opoziție, au cerut eliminarea proiectelor controversate, inclusiv a celor care ar facilita scheme de corupție, iar apoi - alegeri anticipate.

MAIA SANDU, președintele ales al Republicii Moldova: "În situația în care țara este în plină criză pandemică pentru asta am obținut votul Dumneavoastră."

SERGIU LITVINENCO, deputat al PAS: "De asta se teme Dodon cel mai mult să se mențină cumva la putere."

ANDREI NĂSTASE, președintele Platformei DA: "Nu putem să admitem ca o majoritate conjuncturală Dodon-Șor să pună stăpânire pe Republica Moldova. Cum am scăpat de Plahotniuc, scăpăm și de Dodon și vom scăpa Republica Moldova de corupție și de sărăcie! După ce a pierdut alegerile prezidențiale, Dodon trebuie să-și ia Guvernul și să plece! Dodon pleacă! Dodon pleacă!"

VLADIMIR BOLEA, deputat al PAS: "Noi ne prefacem într-o țară care privește la copii prin Skype, internet și la mesele de sărbătoare stăm triști și singuri, îmbătrâniți. De ce se întâmplă asta? Pentru că mafia fură și sărăcește tot! Mafia și corupția e ca un cancer care nu se va opri niciodată până în momentul în care noi, cetățenii, o să punem piciorul în prag și o să spunem - Jos Parlamentul! Alegeri anticipate!"

Cetățenii spun că au venit în fața Parlamentului ca să protesteze împotriva abuzurilor noii coaliții majoritare și ca să își apere voturile date în alegerile prezidențiale.

Pe durata acțiunii de protest, circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost oprită. Zeci de mascați și polițiști au fost mobilizați lângă clădirea Legislativului, pregătiți de intervenție. Purtătoarea de cuvânt a președintelui în exercițiu, Igor Dodon, nu ne-a oferit o reacție la acuzațiile lansate în timpul protetstului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie