Rămânem sub incidența „codului roșu” de COVID-19 în capitală
Social 26 octombrie 2020, 15:36 | 831

Rămânem sub incidența „codului roșu” de COVID în capitală. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primărie a menționat astăzi, la ședința operativă a Primăriei, că 743 de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt internați acum în spitalele din Chișinău, iar 19 mii 562 de pacienți se tratează la domiciliu.

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcţie generale asistenţă socială și sănătate: "Situația epidemiologică prin COVID-19 în municipiul Chișinău se menține la gradul de alertă „cod roșu”. Conform datelor, la nivel național, avem peste 71 de mii de cazuri, în municipiul Chișinău avem aproximativ 31 de mii de cazuri.În suburbiile Chișinăului continuă creșterea morbidității prin COVID-19, cel mai mare număr rămâne a fi în orășelul Durlești, satul Trușeni, Stăuceni și Băcioi."

129 de elevi din instituțiile de învățământ primar și secundar din Chișinău, sunt infectați cu noul tip de coronavirus, iar peste 2000 se află în autoizolare, conform datelor oficiale, prezentate de către viceprimarul Angela Cutasevici în cadrul ședinței operative de la Primărie.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar al capitalei: "Au fost înregistrate următoarele cazuri active de infecție COVID: la elevi au fost atestați 129 de elevi confirmați, în autoizolare avem 2.060 de elevi. Cadre didactice confirmate pozitiv - 94, în autoizolare - 52.În instituțiile de învățământ primar și secundar sunt în carantina elevi din 97 de lase, inclusiv 8 private."

Chișinăul rămâne, în acest moment, cel mai mare focar de COVID din țară. De la începutul pandemiei, aici s-au înregistrat peste 31 de mii de cazuri de infectare. Din aceștia, aproximativ 600 de persoane au pierdut lupta cu virusul ucigaș.

Opinia ta contează. Comentează!