Peste 16 mii de absolvenți au susținut examenul la limba străină
Social 11 iunie 2021, 15:33 | 1137

Absolvenții de liceu au avut de dat astăzi o nouă sesiune de bacalaureat. Pentru unii a fost a treia, pentru alții - a doua. Peste 16 mii de tineri au trecut prin emoțiile inerente unui astfel de test. Echipa noastră de filmare a mers la Liceul ”Liviu Rebreanu” din Chișinău, unde tinerii au trebuit să demonstreze că știu să citească și să vorbească fluent într-o limbă străină.

Ca să nu întârzie, absolvenții au venit la centrul de Bacalaureat încă de la prima ora. Unii, încrezători în cunoștințele acumulate, alții - plini de emoții, pentru că ar fi un examen la care își doresc să primească o notă satisfăcătoare.

Absolvenții au intrat în sala de examen cu actul de identitate, pixul și o sticlă cu apă, iar lucrurile personale au rămas în grija profesorilor și părinților care au venit să-i susțină.

După aproape o oră, elevii au început să iasă din sălile de clasă, bucuroși că s-au descurcat și că proba nu a fost atât de grea cum au crezut că va fi.

CALIN JUCOVSCHI, reporter Jurnal TV: "La Liceul ”Liviu Rebreanu” din Chișinău au susținut examenul de bacalaureat la limba străină 268 de elevi, din totalul de peste 16 mii de candidați înscriși la această disciplină. Cei mai mulți, 11 mii au scris testul la limba engleză iar aproximativ cinci mii la limba franceză. Alții 91 de absolvenți au susținut examenul la limba germană, limba spaniolă, limba italiană și limba turcă."

Pentru marți, 15 iunie, este planificat examenul la proba de profil, iar pe 18 iunie urmează examenul la disciplina propusă spre alegere. Potrivit Ministerului Educației, examenele din acest an vor avea loc în 93 de centre de bacalaureat. La sesiune sunt înscriși peste 16 mii de candidați, în scădere față de anii precedenți.

Opinia ta contează. Comentează!