Unsprezece deputați „Pro Moldova” au fost, la sfârșitul lunii august, în Turcia, la ”un eveniment corporativ”
Social 16 octombrie 2020, 17:28 | 1305

Unsprezece deputați „Pro Moldova” au fost, la sfârșitul lunii august, în Turcia, la ”un eveniment corporativ”, susține Andrian Candu. Acolo s-ar fi decis, potrivit politicianului, strategia de campanie a formațiunii. Candu neagă faptul că s-ar fi văzut în Turcia cu Vladimir Plahotniuc, nașul său de cununie, și spune că nu are habar unde se află el acum. Declarațiile au fost făcute aseară în ”Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Andrian Candu a menționat, în cadrul emisiunii, că nu s-a văzut cu Plahotniuc din luna septembrie 2019, atunci când a fost în SUA, unde se afla nașul său, căutat de procurorii moldoveni. Candu spune că vorbește rar la telefon cu nașul său de cununie și că ultima dată a făcut-o cu două luni în urmă.

Andrian Candu a mai spus că în cadrul călătoriei în Turica, el și colegii săi de partid au stat într-un hotel de patru stele din Istanbul și, tot în sala de ședințe a hotelului respectiv, s-ar fi desfășurat întâlnirea celor 11 sau 12 deputați. În aceeași perioadă, 28-30 august, președintele Igor Dodon s-a aflat în Grecia. Dodon a anunțat că s-a dus pe muntele Athos să se roage pentru moldoveni. Potrivit unei investigații a „Ziarului Național” însă, scopul real al plecării lui Dodon în Grecia a fost să se întâlnească cu Plahotniuc. Mai exact, întâlnirea dintre cei doi ar fi avut loc la 30 august, la hotelul Pomegranate din Halkidiki, hotel care îi aparține lui Artiom Ceaika, unul din cei doi fii ai fostului procuror general al Rusiei. De partea cealaltă, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Munteanu, a negat informațiile și a spus spus că este vorba de ”aberații aruncate de oponenții electorali, pentru a împiedica realegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte”. Tot în cadrul emisiunii ”Cabinetul din Umbră”, Andrian Candu a fost întrebat dacă își asumă vreo parte din vină pentru răpirea și transmiterea profesorilor turci regimului Erdogan în perioada când el deținea funcția de șef al Legislativului... Întrebarea moderatorului l-a iritat pe Candu. Directorul filialei din Durlești a liceului „Orizont” a anunțat joi că unul dintre cei șapte profesori turci, expulzați din Republica Moldova și extrădați în Turcia, a fost achitat. Este vorba despre Huseyin Bayraktar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie