Asistența umanitară a fost donată de Comandamentul European al Armatei Statelor Unite și se adaugă la cele peste două milioane de dolari din cadrul ajutorului aferent pandemiei, pe care Guvernul de la Washington l-a acordat Republicii Moldova. Totodată, ambasadorul Hogan a donat 80 de pachete cu mâncare lucrătorilor medicali de la Spitalul Municipal de Urgență, ca parte a celebrării de către Ambasadă a Zilei Independenței Statelor Unite. De obicei, americanii sărbătoresc această zi prin împărtășirea unei mese.

DERECK J. HOGAN, ambasador al SUA: Întrucât condițiile de sănătate publică ne împiedică să-i invităm pe locuitorii Republicii Moldova să ni se alăture la masă în această Zi a Independenței, am adus sute de pachete cu mâncare lucrătorilor Spitalului Municipal de Urgență din Chișinău, ai Spitalului Clinic Republican și ai Spitalului de Boli Infecțioase pentru Copii. Felicitări cu ocazia Zilei Independenței SUA! // sursa: Ambasada SUA

Tot astăzi diplomatul a avut o întrevedere cu guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, în cadrul căreia s-a vorbit despre mersul reformelor, menținerea stabilității financiare și perspectiva încheierii unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional. Menționăm că în perioada 7-22 iulie, echipa de experţi ai FMI va purta discuții cu autoritățile de la Chișinău, la distanță, pe marginea unui program nou de trei ani. Discuțiile se vor axa pe combatere a corupției și promovarea statului de drept.