Cele mai multe infectări cu COVID-19 în 24 de ore
Externe 21 mai 2020, 23:20 | 1842

Relaxarea restricțiilor a adus o creștere a infectărilor în diferite țări - bilanțul total la nivel global a ajuns la peste 5 milioane. Organizaţia Mondială a Sănătăţii dă un nou semnal de alarmă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri de COVID-19, peste o sută de mii.

Unul dintre epicentre este de ceva vreme în Rusia, care este acuzată că raportează un număr mic de decese, în condițiile în care numărul infecțiilor depistate a trecut de 310 mii. Totuşi, autorităţile au anunţat în trecut că raportează doar decesele cauzate strict de virus, adică peste 3 mii la număr.

În Spania, pentru a cincea oară starea de urgenţă a fost extinsă cu încă două săptămâni. Plajele din Barcelona sunt deschise, dar cu program limitat, iar portul măștii este obligatoriu pentru adulți și copiii mai mari de șase ani.

În Marea Britanie miercuri a fost cea mai călduroasă zi de la începutul acestui an, aşa că mulţi au căutat o soluţie să se răcorească. Şi pentru că le este permis să meargă din nou la plajă, acesta a fost primul loc spre care s-au îndreptat.

Italia înregistrează în continuare decese, iar cifrele fluctuează în scădere sau creștere, de la o zi la alta. Bilanţul deceselor de la izbucnirea epidemiei a sărit de 32 de mii. Cu toate acestea, aeroporturile italiene se vor putea redeschide începând cu 3 iunie.

Republica cehă a raportat cel mai mare număr, zilnic, de noi cazuri, de mai bine de o lună, iar Suedia, care a optat pentru o strategie mai puţin restrictivă, a înregistrat în ultimele şapte zile cel mai ridicat număr de decese pe cap de locuitor din Europa. Autorităţile suedeze au menţinut deschise majoritatea şcolilor, restaurantelor şi afacerilor, în timpul pandemiei.

Situația cea mai gravă rămâne în Statele Unite, care raportează peste 1,5 milioane de cazuri de infectare şi peste 90.000 de decese. 

Opinia ta contează. Comentează!