Implementarea proiectului Arena Chișinău s-a făcut cu încălcări grave, afirmă consilierul ministrului Economiei, Ion Potlog. Printre acestea, înstrăinarea ilicită a terenului pe care s-a înălțat construcția.

Grav este și faptul că lipsește infrastructura necesară pentru un asemenea proiect, susține Ion Potlog.

Statul riscă să piardă terenul pe care este construită arena sportivă, spune noul șef al Agenției Proprietăți Publice, Eugeniu Morari.

Constatările vin cu puțin timp înainte de Hramul Chișinăului, când proiectul elaborat și promovat de Partidul Democrat urma să fi inaugurat oficial. Actualul șef al PD Pavel Filip și fostul ministru al Educației Monica Babuc nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta situația. Amintim că anterior, Guvernul Filip a majorat cu peste un milion 529 de mii de euro investiția pentru construcția centrului multifuncțional „Arena Chișinău” de lângă Stăuceni. Potrivit unei hotărâri propuse de Ministerul Educației, banii suplimentari erau necesari pentru construcția unei rețele de apă și canalizare, întrucât cea existentă nu corespundea rigorilor tehnice pentru deservirea unui astfel de obiect. Lucrările de construcție urmau să fie acoperite financiar de compania turcă Summa, banii însă trebuiau să fie restituiți în 11 ani. Acum o luna, ministrul Economiei Vadim Brânzan declara că în spatele Arenei Chișinău ar sta o schemă. Cele zece hectare pe care se construiește complexul de agrement ar fi de fapt 69 de hectare în acte. În plus, Arena Chișinău nu va fi capabilă să asigure un flux suficient de mare de vizitatori zilnici pentru a acoperi cheltuielile, iar partea turcă are dreptul să preia cele 59 de hectare și să le împartă cesionarilor după bunul plac.