Transportatorii anunță un protest în Piața Marii Adunări Naționale
Social 29 septembrie 2020, 20:24 | 2031

Transportatorii anunță o amplă acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale. Nemulțumiți, șoferii spun că sunt șantajați de noua administrație a autogărilor, iar Guvernul nu mișcă un deget pentru a preveni abuzul. Manifestația transportatorilor, care vor veni cu 100 de autobuze, este programată pentru ziua de 7 octombrie.

OLEG ALEXA, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto: "Noi venim cu o sută de autobuze în piață. Din cauza COVID-ului șoferii vor sta în autobuze. Vom claxona. Vom fi din toate raioanele, cel puțin unu - doi reprezentanți...Prima cerință va fi rezilierea contractului de parteneriat public privat și întoarcerea gărilor înapoi la stat."

Contractul de parteneriat public privat cu auto gările este o afacere murdară, consideră Oleg Alexa.

OLEG ALEXA, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto: "Se urmărește scopul de deposedarea statului de aceste imobile amplasate în Chișinău, Bălți și alte 30 de centre raionale.Această schemă este acum pusă în derulare. Ea se bucură de protecție maximă a organelor centrale."

Transportatorii spun că un alt motiv de a ieși în stradă este faptul că mulți șoferi sunt șantajați și despre acest lucru știu cei de la guvernare.

OLEG ALEXA, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto: "Acum s-a pornit o campanie masivă de șantajare a transportatorilor, de Gările Auto Moderne.Au venit ca în anii 90. Activezi, nu activezi, ai venit, nu ai venit, trebuie să le plătim. Plângerile noastre se readresează de la unul la altul. Noi am ajuns în situația când toate plângerile noastre ne prefacem că le examinăm, de aceea noi ieșim la protest."

În replică, administratorul companiei "Gările Auto Moderne", Iurie Moroz, a declarat că, de fapt, Oleg Alexa încearcă să șantajeze statul.

IURIE MOROZ, administratorul companiei "Gările Auto Moderne": "Domnul Oleg Alexa este un escroc de proporție, care încearcă să șantajeze statul și întreprinderea noastră. Nu mai mult."

Am încercat să aflăm ce cred reprezentanții Guvernului despre intenția transportatorilor, dar până la editarea știri, consilierul pentru comunicare al premierului, Boris Harea, nu a răspuns la apel.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie