O secție de zi pentru copii a fost deschisă într-un centru de plasament din Chișinău
Social 15 noiembrie 2019, 20:52 | 6421

In Centrul de plasament si reabilitare pentru copii de varsta frageda din Chisinau a fost deschisa o noua sectie. Aici, micutii vor sta pe durata zilei, iar parintii lor vor putea sa munceasca sau sa invete. Serviciul este gratuit si este destinat micutilor de la 4 luni pana la 3 ani.

Așa arată cele două dormitoare, unde se vor odihni copiii, 12 la număr, pentru care sunt prevăzute pătucuri. Pentru ca micuții să se simtă ca acasă, a fost amenajată o baie și o bucătărie.

Mamele care trăiesc cu micuții lor în Centru au fost foarte bucuroase de faptul că a fost deschisă o creșă în cadrul instituției. Copii lor și-au găsit și ocupații în sala de joc.

Pe Vera Cojocaru și micuțul ei Marc greutățile i-au adus la Chișinău dintr-un sat de lângă Comrat. Trei luni s-au scurs de atunci, timp în care și-a găsit adăpost la Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă.

Odată cu deschiderea creșei în instituție, tânăra poate să meargă liniștită la lucru, pentru că are în grija cui să-și lase băiatul, pe durata zilei.

Iar Natalia Boinceanu a venit la centru dintr-un sat din raionul Călărași. Cu câteva luni în urmă a adus pe lume doi băieți gemeni. I-a născut însă prematur și spune că a avut nevoie de ajutorul unor specialiști.

Secția este destinată părinților și îngrijitorilor din Republica Moldova, care din mai multe motive ajung la Chișinău.

Medicul-șef adjunct al Centrului ne-a spus că urmează să mai angajeze specialiști, care să îngrijească de micuți.

Pentru crearea serviciului social, o companie a oferit sprijin financiar organizației CCF Moldova, în valoare de aproape 684 de mii de lei. Este a șasea creșă, care a fost dezvoltată de către organizația Copil, Comunitate, Familie. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie