ION CHICU, prim-ministru: "Oameni buni, care veniți la protest. Luați măști cu voi. Niciun prezident nu merită sănătatea voastră.Luați măști, oameni buni. Și deschideți tare ochii. Solicit ambilor prezidenți să manifeste maximă responsabilitate față de oameni și să renunțe la acțiuni care pun în pericol viața și sănătatea oamenilor."

A scris Ion Chicu pe facebook. Pe 13 noiembrie curent, cu două zile înainte de turul doi al al alegerilor prezidențiale, când Igor Dodon a scos sute de susținători într-un marș pe străzile Chișinăului, Ion Chicu s-a eschivat să dea o notă atitudinii organizatorilor față de sănătatea cetățenilor.

ION CHICU, prim-ministru: "- Socialiștii azi în frunte cu candidatul Igor Dodon organizează un marș prin oraș, la care participă sute oameni. Cum vedeți Dumneavoastră acest marș în contextul în care avem un număr mare de îmbolnăviri, ieri înregistrând chiar un record? - Mulțumesc. Altă întrebare!"

În acea zi, manifestații electorale similare au fost organizate în mai multe localități, printre care Fălești, Glodeni sau Comrat.